لامپ ال ای دی | لامپ LED

لامپ ال ای دی میتره

لامپ ال ای دی | لامپ LED

لامپ ال ای دی میتره

طبقه بندی موضوعی

۸ مطلب در شهریور ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

لامپ فیلامنتی

لامپ فیلامنتی چیست

لامپ فیلامنتی ال ای دی یا لامپ فیلامانی حبابی ، در طبقه لامپ های زیبایی و هنری قرار دارند که علاوه بر ظاهری زیبا و شیک ، نور مناسبی تولید می کنند. لامپ led فیلامنتی یادآور لامپ های کلاسیک قدیمی با ظاهری حبابی و بلوری است که در این مقاله به بررسی و معرفی این نمونه از انواع لامپ ال ای دی می پردازیم. در این نوشته ویژگی ها اعم از مزایا و معایب ، کاربرد ها و ساختار تشکیل شده لامپ فیلامنتی ال ای دی بیان شده است. این مطلب چگونگی انتخاب بهترین روشنایی و خرید انواع لامپ فیلامنتی را به مخاطب شرح و ارائه می دهد.

wikipedia

 

 

لامپ فیلامنتی چیست

لامپ فیلامنتی یک نمونه لامپ ال ای دی با طراحی خاص و هنری است که شبیه به لامپ های رشته ای ساخته شده است. ال ای دی های لامپ فیلامنتی با تکنولوژی سی او بی تولید و مونتاژ می شود. مصرف لامپ فیلامنتی مشابه دیگر لامپ های ال ای دی است با این تفاوت که گرمای کمتری تولید می شود. این نوع لامپ بسیار شیک و زیبا است و از لامپ فیلامنتی اشکی در لوستر ها استفاده فراوان می شود زیرا علاوه بر زیبایی ، نور بیشتری نیز ساطع می کنند. چراغ ال ای دی ادیسونی یا حبابی را در مکان هایی که لامپ دیده نمی شود ، نصب نکنید. زیرا این لامپ ها برای زیبایی کاربرد دارند و نسبت به دیگر محصولات خانواده روشنایی ال ای دی ، گران تر هستند. لامپ های LED در شاخه های تراشه سی او بی عملا یک نور آبی رنگ را منتشر می کنند، بنابراین پوشش رزین فسفر حاوی سیلیکون روی تراشه سی او بی قرار می گیرد تا نور آبی تولید شده را به یک رنگ ترجیحی تبدیل کند. رنگ های مختلف فسفر را می توان برای تغییر رنگ نور استفاده کرد. به عنوان مثال، فسفر زرد تر، نور زرد تر و گرم تر ساطع می شود. بنابراین اینگونه می توان دمای رنگ مختلف را ( آفتابی یا مهتابی ) براحتی ایجاد کرد.

ویژگی های لامپ LED فیلامنتی

لامپ فیلامنتی محبوبیت فراوانی در سیستم روشنایی و بازار پیدا کرده است و تنها دلیل آن زیبایی و تشابه ظاهری با لامپ های قدیمی رشته ای است. این نوع لامپ ها در گالری های هنری بسیار یافت می شوند. در ادامه مزایا و معایب  و کاربرد های خاص لامپ ادیسونی ال ای دی را بررسی می کنیم.

مزایا لامپ فیلامنتی

تراشه ال ای دی فیلامنتی قادر است در بازه دمایی بین منفی ۲۰ تا مثبت ۸۰ درجه کار کند. این نمونه لامپ نیازی به دفع حرارت ندارد زیرا بهره نوری بالای لامپ فیلامنتی ال ای دی و استفاده از محفظه ی شیشه ای باعث شده که دما بالا نرود.  رنگ سفید گرم آفتابی و پخش نور ۳۶۰ درجه و درخشندگی نور پایدار و ثابت از ویژگی های بارز لامپ led فلامینتی می باشد. همچنین تولید  این تراشه های سی او بی بدون سرب و سازگار با محیط زیست است. شاخص نمود رنگ یا CRI  مزیت دیگر لامپ ال ایدی فیلامنتی است که معمولا بیش از CRI 80 است و رنگ اجسام در زیر این نور واقعی به نظر می رسد.  طول عمر نرمال لامپ ادیسونی ال ای دی در حدود ۳۰۰۰۰ ساعت است.

مزایا لامپ فیلامنتی

تراشه ال ای دی فیلامنتی قادر است در بازه دمایی بین منفی ۲۰ تا مثبت ۸۰ درجه کار کند. این نمونه لامپ نیازی به دفع حرارت ندارد زیرا بهره نوری بالای لامپ فیلامنتی ال ای دی و استفاده از محفظه ی شیشه ای باعث شده که دما بالا نرود.  رنگ سفید گرم آفتابی و پخش نور ۳۶۰ درجه و درخشندگی نور پایدار و ثابت از ویژگی های بارز لامپ led فلامینتی می باشد. همچنین تولید  این تراشه های سی او بی بدون سرب و سازگار با محیط زیست است. شاخص نمود رنگ یا CRI  مزیت دیگر لامپ ال ایدی فیلامنتی است که معمولا بیش از CRI 80 است و رنگ اجسام در زیر این نور واقعی به نظر می رسد.  طول عمر نرمال لامپ ادیسونی ال ای دی در حدود ۳۰۰۰۰ ساعت است.

LED filament

  • لامپ ال ای دی
  • ۰
  • ۰

لامپ ال ای دی برای دفتر کار

یکی از بزرگ‌ترین دغدغه صاحبان شرکت‌های بزرگ، کاهش هزینه‌های ناشی از مصرف برق و تعمیرات است. به همین دلیل با پیشرفت تجهیزات برقی، لامپ‌های ال‌ای‌دی در ادارات جایگزین لامپ‌های رشته‌ای پرمصرف شده‌اند. لامپ‌های LED اداری نسبت به لامپ‌های قدیمی، مصرف برق را تا ۷۵% کاهش می‌دهند. از این رو خرید لامپ ال ای دی اداری و شرکتی ( لامپ ال ای دی برای دفتر ، شرکت و اداره ) انتخابی تاثیر گذار در هزینه ها می باشد.

طول عمر لامپ‌های ال‌ای‌دی میتره ۵۰ هزار ساعت محاسبه شده است که این مقدار به تنهایی هزینه‌های ناشی از تعمیرات و تعویض لامپ‌ها را به مقدار چشم‌گیری کاهش می‌دهد.

ویکیپدیا

چرا لامپ‌های ال‌ ای‌ دی اداری را جایگزین لامپ‌های قدیمی کنیم؟

  • علاوه‌بر کاهش هزینه‌های مصرف برق و نگهداری لامپ‌های LED، این محصولات نسبت به سایر لامپ‌ها باکتری کمتری تولید می‌کنند. همچنین، اثرات زیست محیطی لامپ ال‌ای‌دی تا ۴ برابر کم‌تر از لامپ‌های رشته‌ای قدیمی و لامپ هالوژن‌ است.
  • دیودهای نوری به کار رفته در لامپ‌های ال‌ای‌دی، نور را به‌صورت پرتوهای مستقیم تولید می‌کند که این موضوع سبب تمرکز نور روی میز کار و سطوح مورد نظر می‌شود.
  • چراغ‌های LED با طراحی پیشرفته و انعطاف‌پذیری گسترده، گزینه خوبی برای بخش‌های مختلف محیط‌های اداری هستند.
  • لامپ‌های LED دارای طیف وسیعی از انواع رنگ‌هاست که این موضوع کمک به پویایی
  • کارکنان می‌کند. به‌عنوان مثال، نور سفید خنثی، یک نور اثربخش برای اولین ساعت روز است، این در حالی است که رنگ‌های سفید گرم لامپ‌های ال‌ای‌دی، مناسب عصر و غروب است.
  • لامپ‌های ال‌ای‌دی میتره به‌راحتی قابل کنترل و ادغام با سیستم‌های الکترونیکی مدیریت نور هستند. لامپ‌ال‌ای‌دی سنسوری مناسب اتاق‌های کم‌مصرف مانند راهروها و یا توالت‌هایی است که لامپ‌ها به طور خودکار روشن یا خاموش می‌شود.
  • لامپ LED با درصد بسیار کم اشعه مادون قرمز و عدم انتشار اشعه فرابفش، مناسب کارخانه‌ها، آشپزخانه‌ها، موزه‌ها و دفاتر کاری است.

بهترین لامپ‌ ال‌ ای‌ دی برای روشنایی ادارات کدام است؟

اکثر لامپ‌های ال‌ای‌دی که توان بالایی دارند، گزینه‌های خوبی برای فضاهای اداری محسوب می‌شود. در این میان، مناسب‌ترین لامپ ال ای دی شرکتی برای روشنایی دفاتر کار، لامپ‌های ال‌ای‌دی سقفی است. این پنل‌ها دارای تنوع گسترده‌ای است و در میان عموم بسیار پرطرفدار است. پنل‌های سقفی علاوه‌بر بازده و طول عمر بالا مناسب نورپردازی دفاتر اداری است. پنل‌ سقفی نوری با تابش ملایم و یک دست نور به‌صورت توکار (داخل سقف) و آویز وجود دارد که ظاهر مدرنی به محل کار شما می‌دهد.

لامپ‌ ال‌ ای‌ دی سقفی ( پنل ال ای دی ) با خروجی ۸، ۱۸ و ۳۰ وات، نور کافی تولید می‌کند و طول عمری حدود ۲۵ هزار ساعت دارد.

در صورتی که تمایل به خرید LED سقفی دارید و به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید، مطلب کاربرد لامپ ال ای دی سقفی را مطالعه کنید.

 

Energy-efficient LED Lighting for Offices

 

 

  • لامپ ال ای دی
  • ۰
  • ۰

لامپ ال ای دی آتشین

لامپ های آتشین به تازگی وارد بازار شده اند و با زیبایی و جذابیت خود چشم های خیلی‌ها را خیره کرده اند. این لامپ با شبیه سازی مشعل های قدیمی نوری شعله مانند و گرم تولید میکند. 

 

برخی از آنها مانند شکل بالا به شکل تصادفی نورهای نقطه ای و چشمک زن ایجاد میکنند و برخی دیگر بیشتر حالت شعله مانند دارند. طرز کار همه آنها یکسان است و از دیودهای نوری برای نوردهی استفاده میکنند.

 

درون لامپ های آتشین چیست ؟

همانطور که در تصویر زیر مشخص است SMD ها روی قطعه ای استوانه ای  شکل سوار شده اند و بدون حباب ، نوری خیره کننده و روشن تولید می کنند.

در لامپ شعله ای با نور نقطه ای (بالا سمت راست) استوانه ای که دیود های نوری رو آن سوار است قطر تقریبا یکسانی با حباب (diffuser) دارد و این نزدیکی باعث مشخص بود دیودهای نوری لامپ مشود. مانند زمانی که پشت شیشه مات حمام ایستاده اید ، هرچه به شیشه مات نزدیک تر باشید ، از سمت مخالف بیشتر قابل رویت هستید.

از طرف دیگر در لامپ سمت چپ قطر استوانه داخلی کمتر از قطر حباب است و این موضوع باعث محو شدن دیود های نوری می شود

بطور متوسط هر لامپ ۱۰۰ دیود نوری دارد که بر روی صفحه ای پلاستیکی چسبانده شده و بر روی استوانه آلومینیومی نصب میگردد. استوانه آلومینیومی گرمای تولید شده هر ال ای دی را به بیرون لامپ هدایت میکند و باعث طول عمر بیشتر این لامپ میگردد.

حباب این لامپ در قسمت بالا حفره ای دارد . این حفره با افزایش گردش هوا باعث خنک ماندن لامپ میشود.

جریان برق پس از عبور از سرپیچ لامپ وارد قسمت درایور میشود.

درایور جریان برق شهر را به جریان DC که مورد نیاز دیودها است تبدیل میکند. همچنین کنترلر این برق مستقیم رو طوری به دیودها منتقل میکند که نور لامپ حالت شعله مانند به خود بگیرد. برخی از کمپانی ها ادعا میکنند کنترلر آنها میلیون ها حالت مختلف شعله را شبیه سازی میکند . این تعداد زیاد باعث طبیعی تر جلوه کردن نور این لامپ ها میشود. البته بررسی ما روی برند های مختلف نشان داد که لامپ هر ۶ ثانیه الگوی خود را تکار میکند و خبری از میلیون ها الگو نیست.

 

 

شکی نیست که این لامپ موفقیت بالایی در بازار خواهد داشت . این لامپ زیباست ، کم مصرف است و با زیبایی خود چشم ها را خیره خواهد کرد. اگر شما نیز بدنبال تزیین محوطه های خارجی منزل خود هستید ما این لامپ را به شما توصیه میکنیم 

 

 

 

  • لامپ ال ای دی
  • ۰
  • ۰

لامپ هوشمند چیست

لامپ هوشمند

لامپ هوشمند چیست 

لامپ هوشمند یک لامپ با تکنولوژی روشنایی LED و با قابلیت استفاده از اینترنت است.لامپ هوشمند اجازه می‌دهد تا روشنایی خانه خود را برنامه‌ریزی کرده و از راه دور کنترل کنید. لامپ‌های هوشمند یکی از سریع‌ترین و بهترین پیشنهادات در رده‌های محصولات رو به رشد اتوماسیون خانگی، اینترنت اشیاء و خانه هوشمند هستند. ولی اینکه کلید هوشمند چیست؟ شاید سوالی باشد که فکر شما را درگیر خود کرده باشد، جای نگرانی نیست ما اینجا هستیم تا راهنمایی هر آنچه کوچک برایتان داشته باشیم.

در سال‌های اخیر انواع لامپ‌های هوشمند به طور چشمگیری افزایش یافته‌اند. حالا شما می‌توانید لامپ رشته‌ای معمولی خانه خود را با انواع مختلفی از لامپ هوشمند جایگزین کرده و تنها با چند لمس روی گوشی هوشمند یا تبلت خود آن را کنترل کنید.

در واقع به طور معمول با بهره گرفتن از تکنولوژی‌های ارتباطی Wi-Fi و بلوتوث و یا یک اتصال اختصاصی برای سیستم‌های خانه هوشمند، می‌توان لامپ هوشمند را از طریق یک برنامه تلفن همراه یا یک مرکز اتوماسیون خانگی مثل کلید لمسی هوشمند کنترل کرد.

 

کاربردهای لامپ هوشمند

به لامپ‌های هوشمند می‌توان برنامه‌های مختلفی داد. این لامپ‌ها همچنین می‌توانند برای افزایش کارایی و قدرت برنامه‌ریزی به دوربین، بلندگو و سنسور حضور و حرکت مجهز باشند. همچنین بسیاری از لامپ‌های هوشمند می‌توانند از تنوع رنگی بالایی بهره برده و فضایی جالب را برای خانه شما فراهم کنند. البته فراموش نکنید که هدف از طراحی لامپ هوشمند تنها بهبود و افزایش کنترل انسان بر ابزارهای زندگی در خانه هوشمند نیست. بلکه یک لامپ هوشمند در اولین قدم می‌تواند با کنترل میزان روشنایی، اثر محسوسی در صرفه‌جویی در مصرف انرژی الکترونیکی داشته باشد.

به عنوان مثال این لامپ ها می‌توانند با کنترل میزان نور محیطی (بسته به ساعت روز و میزان تابش نور طبیعی خورشید) و همچنین حضور یا عدم حضور افراد در محیط، اقدام به کم و زیاد کردن نور و یا خاموش و روشن کردن آن نمایند. این در حالی است که این لامپ‌ها زیبایی دوچندانی به خانه‌های شما بخشیده و کاربردهای جالب دیگری نیز دارند.

انواع لامپ هوشمند از دیودهای نور ال‌ای‌دی و انواع فناوری‌های مختلف برای انجام کار خود استفاده می‌کنند. بنابراین آنها گران‌تر از لامپ‌های سنتی هستند. البته مهم است که به خاطر داشته باشید که لامپ‌های هوشمند نیز از انرژی کمتری استفاده کرده و عمر طولانی‌تری دارند. این موضوع به این معنی است که شما می‌توانید در بلندمدت صرفه‌جویی بیشتری داشته باشید. البته این تکنولوژی در طول سال‌های گذشته به شدت رشد داشته است؛ و به مرور قیمت لامپ‌های هوشمند کاهش می‌یابد.

Best smart light bulbs 2019

  • لامپ ال ای دی

شرکت میتره

درباره میتره

شرکت «صنایع تولیدی رادویرانور» با توجه به نیاز اساسی کشور به کالاهای باکیفیت در زمینه محصولات روشنایی و با رویکردی به ماموریت سازمانی خود که بهینه سازی در مصرف انرژی و همچنین حفاظت از محیط زیست است، مهمترین هدف خود رادر حال حاضر ارایه محصولات و در در آینده ای نزدیک ساخت و تولید این محصولات با بهره مندی از تکنولوژی روز دنیا قرار داده است.

 لامپ ال ای دی میتره

لامپ ال ای دی تولیدی این شرکت با نام تجاری «میتره»، با در نظر گرفتن استانداردهای جهانی، از نظر کیفیت و طول عمر با کالاهای تراز اول جهان برابری می نماید. این مجموعه تلاش نموده محصولاتی را به عرضه بگذارد که دارای نور طبیعی و فاقد هرگونه زیان برای مصرف کنندگان باشد.

 

ارزش های میتره

مشتری مداری و ارایه ضمانت 12 ماهه از جمله ارزش های مورد تعهد این مجموعه می باشد. لذا کلیه محصولات این مجموعه دارای گواهینامه استاندارد ایران و اروپا  (CE&RoHS) بوده تا موجبات اطمینان خاطر مشتریان محترم از کیفیت محصول و خدمات پس از فروش را فراهم آورد.

امید است محصولات و خدمات این مجموعه گامی هر چند کوچک در جهت افزایش توانمندی صنعت روشنایی کشور و همچنین رضایت مشتریان گرامی را فراهم آورد .

  • لامپ ال ای دی
  • ۰
  • ۰

انواع لامپ های روشنایی

به طور کلی چند دسته لامپ در بازار وجود دارند. که بعضی از آن‌ها، با ورود انواع جدیدتر، این روزها، کمتر استفاده می‌شوند. در ادامه به‌طور مختصر با انواع لامپ آشنا می‌شویم.

لامپ‌ های تخلیه با شدت بالا

لامپ‌ های تخلیه با شدت بالا، که به اختصار با نام لامپ‌ گازی هم شناخته می‌شوند، نوعی از لامپ‌ های روشنایی هستند که به خاطر سیستم خاص‌شان، بیشتر برای مصارف شهری کاربرد دارند. اساس ساخت این دسته از لامپ‌ ها، عمر طولانی، مصرف کم و نوردهی بالا است.

مکانیزم کار این لامپ‌ ها به این صورت است که با دو الکترود فلزی در فضای شیشه‌ای قرار می‌گیرند که با گازهای زنون، نئون، آرگون، سدیم، متال هاید و جیوه، از هم جدا می‌شوند. برق با عبور از میان این دسته از گازها، واکنش یونی از خود بروز می‌دهد که این یونیزه شدن گازها، ایجاد نور می‌کند.

لامپ‌های تخلیه با شدت بالا، شامل طیف لامپ‌های بخارجیوه، متال هاید، نئون و سدیم می‌شوند. این دسته از لامپ‌ها بیشتر در روشنایی‌های شهری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

لامپ‌ رشته‌ ای

لامپ رشته‌ای

لامپ‌ های رشته‌ای جزو استاندارترین انواع لامپ‌ها هستند که طیف وسیعی را شامل می‌شوند. این نوع از لامپ‌ها، در اندازه و ولتاژهای مختلف در بازار وجود دارند و به همین دلیل، تا قبل از ورود انواع جدیدتر لامپ، فراوان‌ترین نوع در بازار بودند.

سیستم کار لامپ‌های رشته‌ای به این صورت است که با عبور برق از سیم‌های تنگستن تعبیه‌شده در لامپ، نور و گرما ایجاد می‌شود. این رشته‌های سیمی که در فضای خلاء قرار دارند، باعث ایجاد حرارت و گرما می‌شوند. از کل انرژی مصرف شده در این لامپ، تنها ۱۰ تا ۲۵ درصد آن تبدیل به نور می‌شود و باقی انرژی، به‌صورت گرما منتشر می‌شود.

درواقع بزرگترین عیب لامپ‌ رشته‌ای همین نکته است. میزان هدررفت انرژی در لامپ‌های رشته‌ای بسیار بالاست و علی‌رغم تنوع در نوع، رنگ، اندازه و کاربرد، از محبوبیت این دسته از لامپ‌ها کم کرده‌ است. لامپ‌های رشته‌ای، بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ ساعت، عمر دارند.

لامپ هالوژن‌

لامپ هالوژن‌

لامپ‌ های هالوژن، دسته‌ای از لامپ‌های رشته‌ای هستند که رشته‌ای درون آن توسط گازهای ید و برم احاطه شده‌ است. این ترکیب جدید، موجب تولید نور مناسب بدون گرما شده که به افزایش عمر این دسته از لامپ‌ها هم منجر شده‌است.

هالوژن‌ها، کم‌مصرف‌تر از لامپ‌های رشته‌ای هستند اما سه برابر LED ها و فلورسنت‌ها، مصرف انرژی دارند. هالوژن‌ها، نور ملایمی دارند و معمولا در نورپردازی‌های جانبی منازل مورد استفاده قرار می‌گیرند. نکته‌ منفی هالوژن‌ها، کاربردهای خاص و محدود و حساسیت آن‌هاست. به‌همین دلیل، این دسته از لامپ‌ها، کاربرد محدودی دارند و به‌صورت گسترده از آن‌ها استفاده نمی‌شود.

 

لامپ های مهتابی‌

لامپ مهتابی

مهتابی‌ها، دسته‌ای از لامپ‌ های تخلیه گاز با فشار پایین هستند که بخارجیوه در گاز آرگون یا نئون با محرک برق، واکنش نشان می‌دهد و نورفرابنفش ساطع شده از این واکنش، توسط فلورسنت، به نور مرئی تبدیل می‌شود. عمر این لامپ‌ها ۱۰ هزار ساعت است و انرژی کمتری نسبت به انواع رشته‌ای مصرف می‌کند. نور مناسب و انرژی مصرفی کم، این دسته از لامپ‌ها را در محبوبیت نسبی قرار داده‌است اما مضرات زیست‌محیطی این لامپ‌ ها، مصرف مهتابی‌ها را تحت‌الشعاع قرار داده‌است.

 

لامپ‌ های کم‌ مصرف

لامپ کم مصرف

این دسته از لامپ‌ ها که فراگیری زیادی در روشنایی منازل و واحدهای تجاری دارند، عملکردی مانند فلورسنت‌ها دارند. این دسته از لامپ‌ ها، انرژی کمتری نسبت به لامپ‌های رشته‌ای دارند و برعکس لامپ‌های رشته‌ای، به همان میزان انرژی دریافتی، نور تولید می‌کنند.

علت محبوبیت فراگیر این نوع از لامپ، همین مزیت آن‌هاست. کیفیت نور در لامپ‌های کم‌مصرف بالاست و حدودا ۵.۵ برابر لامپ‌های رشته‌ای، نور تولید می‌کنند و انرژی مصرفی آن‌ها، یک چهارم  لامپ‌های رشته‌ای است. طول عمر لامپ‌های کم‌مصرف، به طور متوسط ۱۰ هزار ساعت است.

اما معایب این دسته از لامپ‌ها، سرعت پایین نوردهی آن‌هاست؛ یعنی، یک لامپ کم مصرف، به‌طور متوسط، به زمانی در حدود ۵ دقیقه تا رسیدن به حداکثر نور خود، نیاز دارد. از دیگر معایب این لامپ، کاهش طول عمر آن‌ها، با هربار خاموش و روشن شدن آن‌هاست.

اما جدا از این مسائل، بدترین نکته‌ای که در مورد لامپ‌های کم‌مصرف مطرح می‌شود، مضرات این دسته از لامپ‌ها برای سلامتی است. تابش پرتو ناشی از این لامپ‌ ها، چندبرابر حد مجاز است که به مرور زمان باعث ایجاد ناهنجاری‌های پوستی، به‌خصوص سرطان پوست می‌شود. ازطرفی، جیوه استفاده شده در این لامپ، به‌شدت سرطان‌زاست و در صورت برخورد با زخم‌های بدن، باعث ایجاد نوعی مسمومیت می‌شود.

 

لامپ‌ های LED

لامپ LED

لامپ‌ های ال‌ای‌دی، فاقد رشته هستند و با استفاده از حرکت الکترون در فضای نیمه‌رسانا، تولید نور می‌کنند. قدرت لامپ‌های ال‌ای‌دی به نسبت انواع رشته‌ای، کمتر است، اما طول عمر بسیار بیشتری نسبت به سایر انواع لامپ دارد. از طرفی، لامپ‌های ال‌ای‌دی، توانایی تولید نور رنگی بدون استفاده از فیلترهای رنگ دارند و به‌همین دلیل، طیف رنگ این دسته از لامپ‌ها وسیع است.

نوردهی لامپ‌ های ال‌ای‌دی از لامپ‌های رشته‌ای بیشتر و مصرف انرژی بسیار کمتری نسبت به آن‌ها دارند. لامپ‌های ال‌ای‌دی به سه‌دسته DIP, SMD, COB تقسیم می‌شوند. لامپ‌های دیپ، بیشتر در بیلبوردها و چراغ‌های راهنمایی کاربرد دارند. اس‌ام‌دی‌ها، به دلیل نوردهی خاص خودشان، در نورپردازی نماها و خانه‌ها به کار می روند و سی‌او‌بی ها که از قرارگیری بیش از ۹ دیود، تشکیل می‌شوند، کاربرد بیشتری در گوشی‌های هوشمند دارند و یا در فلاش دوربین‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

طول عمر لامپ‌های LED پنجاه تا شصت هزار ساعت است و برخلاف لامپ‌های فلورسنت فشرده، تابعی از خاموش و روشن کردن نیستند. یعنی شما با خاموش و روشن کردن لامپ‌های ال‌ای‌دی، از عمر آنها کم نمی‌کنید. ای‌ای‌دی‌ها، به محض اتصال به برق، به حداکثر نور خود می‌رسند و نیازی به زمان ندارند.

تنها نکته‌ منفی ال‌ای‌دی ها، هزینه‌ اولیه تهیه‌ آن‌هاست که بالاتر از سایر لامپ‌ هاست اما درعوض، در طولانی مدت، با صرفه‌جویی مناسب در مصرف برق، هزینه‌ مصرف شده در خرید این لامپ‌ها، به شما برخواهد گشت. نکته‌ منفی دیگر در رابطه با این لامپ‌ها، کاهش نوردهی آن‌ها با گذشت عمر آن‌ها است؛ به‌این صورت که کمتر از ۲۰درصد از نوردهی آن‌ها کم می‌شود.

  • لامپ ال ای دی
  • ۰
  • ۰

انواع لامپ ال ای دی

 

انواع لامپ ال ای دی

لامپ ال ای دی از جمله لامپ هایی است که بالا بودن طول عمر آن با هیچ لامپی قابل مقایسه نیست. این لامپ از قدرت نوردهی بالایی برخوردار است و مصرف برق آن پایین می باشد. لامپ LED نوع جدیدی از لامپ های روشنایی است که مجموعه ای از چند دیود نوری را در بر می گیرد. قرار گرفتن دیودها در کنار هم منجر به ایجاد نوری ملایم در فضا می شود که هم برای تامین روشنایی و هم تزئین فضا مناسب می باشند. این لامپ ها به دلیل ویژگی های منحصر بفرد خود به گزینه ای مناسب برای جایگزینی سایر منابع روشنایی تبدیل شده اند زیرا آنها با بازدهی بالا و مصرف برق پایین جایگاه ویژه ای در بازار پیدا کرده اند. لامپ های LED در انواع مدل های شمعی، اشکی، استوانه ای، سنسوردار، فیلامنتی، حبابی و فلاور در بازار به فروش می رسند. ledhut

قیمت این لامپ ها با توجه به سایز و میزان نوردهی از ۴۰۰۰ تومان الی ۹۰۰۰۰۰ تومان می باشد. 

لامپ فلورسنت

این لامپ ها از جمله اولین لامپ های کم مصرف در کشور می باشند که در مقایسه با لامپ های رشته ای انرژی کمتری مصرف می کنند. لامپ فلورسنت یک نوع لامپ تخلیه الکتریکی گازی می باشد که از جریان الکتریسیته برای تحریک بخار جیوه در گاز نئون استفاده می شود. در حال حاضر لامپ فلورسنت با توان های متفاوت و رنگ های متنوع نظیر آبی، قرمز، سبز، آفتابی و مهتابی در فروشگاه های لوازم برقی به فروش می رسد. این نوع لامپ بدون هیچ صدایی سریعاً روشن می شود و سو سو نمی کند. اگر بخواهیم یک میانگین برای طول عمر لامپ فلورسنت در نظر بگیریم می توانیم ۱۰۰۰۰ هزار ساعت را عنوان کنیم. نور این لامپ نسبت به ابعاد آن بسیار مناسب است و مصرف انرژی آن نسبت به لامپ های رشته ای ۷۰ درصد کمتر می باشد. اکثر افراد لامپ فلورسنت را با نام لامپ کم مصرف شناخته و در خانه های خود نصب نموده اند. هر چند مزایای این نوع لامپ نسبت به سایر لامپ ها بالاتر است اما دارای معایبی نظیر ایجاد لکه های پوستی، خستگی و ایجاد اشعه فرابنفش می باشد. هنگام تعویض لامپ کم مصرف باید از تماس دست با شیشه لامپ خودداری شود و در صورت شکستن شیشه و ایجاد جراحت روی دست باید به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنید. ماده فسفرسانسی که در این لامپ ها به کار رفته ممکن است منجر به انسداد خون و جیوه آن منجر به مسمومیت شما شود. لامپ کم مصرف از جمله محصولاتی است که توسط تولید کنندگان داخلی تولید می شود و میانگین قیمت آن در بازار از ۸۰۰۰ تومان تا ۶۰۰۰۰ تومان می باشد.

 

 

لامپ هالوژنی

لامپ هالوژن نوعی لامپ رشته ای تغییر شکل یافته است که محفظه آن با گازهای فشرده خنثی و هالوژن پر شده است. این لامپ ها به دلیل تامین نور مناسب برای محیط به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته اند. لامپ هالوژن در مقایسه با لامپ های رشته ای حدود ۳۰ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می کند و کیفیت نور آن نیز بهتر است. علاوه بر آن طول عمر این لامپ به نسبت لامپ رشته ای بیشتر است. عملکرد تولید نور لامپ هالوژن بدین نحو است که فیلامان تنگستن در حد نقطه ذوب گرم می شود و بخاراتی که از تبخیر تنگستن با هیدوژن تولید می شوند منجر به ایجاد تنگستن هالید می گردند. مشکل سیاه شدن حباب به واسطه ته نشین شدن بخارات تنگستن با ایجاد تنگستن هالید حل می شود زیرا این ماده بعد از برخورد به دیواره لامپ و به دلیل کاهش دما دو مرتبه به هیدروژن و تنگستن تبدیل و مجدداً تنگستن به فیلامان باز می گردد. این فرآیند همچنان ادامه دارد و جداره لامپ سیاه نخواهد شد. 

 

لامپ رشته ای

این لامپ ها جزء قدیمی ترین و پر مصرف ترین لامپ ها محسوب می شوند که امروزه به دلیل مصرف بالای انرژی، کمتر کسی از آنها استفاده می کند. لامپ های رشته ای ۹۷ درصد انرژی برق را به گرما تبدیل می کنند و اتلاف انرژی آنها بسیار بالاست. این لامپ های پر مصرف عمر پایینی دارند و استفاده از آنها از نظر اقتصادی مقرون بصرفه نیست. به دلیل وجود لامپ های کم مصرف در بازار، لامپ های رشته ای از محبوبیت برخوردار نیستند زیرا با وجود مصرف بالا، راندمان آنها پایین است. 

 

لامپ متال هالید

نوری که توسط لامپ متال هالید تولید می شود برخلاف ظاهر کوچک آن بسیار زیاد است. این لامپ به دلیل ایجاد نور کافی از کارایی لازم برخوردار است و اصولاً در فروشگاه های بزرگ، بازارها و سالن ها نصب می شود. عملکرد لامپ متال هالید با تغییر درجه دما تحت تاثیر قرار نمی گیرد، به همین دلیل در مکان های رو باز نیز می توان از آن استفاده نمود. این نوع لامپ طول عمر بالایی دارد و مصرف انرژی آن پایین می باشد. تنها عیب آن این است که برای روشن شدن به چند دقیقه زمان نیاز دارد. تغییر رنگ لامپ متال هالید توسط فیلترهای رنگی صورت می گیرد. گاهی اوقات از فیلتر ثابت برای تولید یک رنگ خاص و بعضی اوقات از لامپ هایی که خود نور خاصی تولید می کنند استفاده می شود. این لامپ ها به نسبت نوری که تولید می کنند در مقایسه با لامپ های ال ای دی مقرون بصرفه تر هستند.

 

 

ریسه شلنگی و نوار LED

این سیستم روشنایی از یک نوار مدوری تشکیل شده که تراشه های LED روی آن قرار گرفته اند. پشت این نوارها یک چسب مخصوص تعبیه شده که نصب آنها را آسان می کند. ریسه شلنگی و نوار LED نور متفاوتی دارند و از آنها می توان در محیط هایی مانند حمام و آشپزخانه نیز استفاده کرد. البته برای مکان های مرطوب باید از نوع روکش دار این نوارها استفاده شود زیرا ماندگاری آنها بالاتر است. 

 

فیبر نوری

اصولاٌ فیبر نوری برای نورپردازی مکان هایی که نیاز به تاکید دارند استفاده می شود. این فیبرها نور را از ابتدا تا انتهای خود به یک میزان انتقال می دهند. مصرف برق آنها بسیار پایین است اما زیبایی بی نظیری در دکوراسیون داخلی ایجاد می کنند. از مزایای فیبر نوری می توان به طول عمر بالا، ایمنی، قابلیت بخش نور، طراحی انعطاف پذیر و … اشاره نمود. این فیبرها جریان الکتریسیته را از خود عبور نمی دهند بلکه تنها نور است که به زیبایی در رشته های پلاستیکی پخش می شود. نورپردازی با فیبر نوری از جمله مدرن ترین نوع نورپردازی است که فضا را نورانی می کند. فیبر نوری برای نورپردازی مکان های تجاری، مسکونی، تالارها، کافی شاپ، آبنماها، سونا، جکوزی، استخر و .. مناسب می باشد. دکوراتیو نمودن سقف کاذب نیز از دیگر کاربردهای فیبر نوری است.

 

ریسمان LED

از ریسمان ال ای دی برای دکوراتیو نمودن ساختمان استفاده می شود. اصولاً آن را در پشت سقف کاذب نصب می کنند زیرا جلوه ای بی نظیر به فضا می بخشد. ریسمان LED به دلیل قرار گرفتن در محافظ پلاستیکی دوام بسیار بالایی دارد و به آسانی دچار آسیب نمی شود. 

 

پنل LED

پنل ال ای دی متشکل از تراشه های LED است که در یک پنل قرار گرفته اند. این پنل ها از تنوع رنگ بالایی برخوردار هستند و می توان نور آنها را تنظیم نمود. تعداد تراشه های ال ای دی که در این پنل ها نصب می شوند زیاد است، به همین منظور میزان نور تولیدی آنها نیز بالا می باشد. پنل ها بر اساس سایز و کیفیت قیمت گذاری می شوند و می توان آنها را در محیط های مختلف مورد استفاده قرار داد. 

لامپ LED هوشمند

 

لامپ های LED هوشمند به منظور صرفه جویی در مصرف برق تولید می شوند. میزان نور این لامپ ها را می توان کنترل نمود و در شرایط مختلف با توجه به نور محیط می توان نور آنها را تنظیم کرد. عمر لامپ های هوشمند بالا است اما قیمت گرانی دارند. در حال حاضر قیمت لامپ هوشمند تک رنگ در بازار ۶۰۰۰۰ تومان به بالا و قیمت لامپ هوشمند رنگی از ۲۰۰۰۰۰ تومان به بالا می باشد. تغییر رنگ از ویژگی های بارز لامپ های هوشمند است، برخی از لامپ های موجود در بازار قابلیت ایجاد ده ها رنگ را دارند. بر روی جعبه لامپ های هوشمند میزان عمر آنها به صورت تقریبی درج شده و با آگاهی از آن می توان با آسودگی نسبت به خرید اقدام نمود.

 

منبع:

 شکلی

 

  • لامپ ال ای دی
  • ۰
  • ۰


لامپ ال ای دی 

لامپ ال‌ ای‌ دی نوعی از لامپ‌های حالت جامد است که از دیود نورافشان برای  روشنایی، استفاده می‌کند. این لامپ‌ها که در ابتدا بیشتر به عنوان یک چراغ قرمز رنگ در درون دستگاه‌های الکترونیکی کاربرد داشتند، با توجه به مصرف برق کم نسبت به سایر لامپ‌ها، عمر بسیار بالا و فناوری جدید ساخت به رنگ‌های دیگر توانسته‌اند جای خود را در صنعت روشنایی در دنیا باز کنند

کارایی و طول عمر لامپ

لامپ‌  کارایی و طول عمر و بازده انرژی بالایی دارند که چند برابر لامپ‌های رشته‌ای است و از دیگر لامپ‌های فلورسنت به شکل قابل ملاحظه ای کارآمدتر هستند. ادعا شده که آن‌ها حتی قادر به انتشار بیش از ۳۰۰ لومن در هر وات توسط برخی از تولیدکنندگان LED هستند. پیش‌بینی می‌شود که بازار لامپ‌های LED در دهه آینده بیش از دوازده برابر شود؛ و این رقم از ۲ میلیارد دلار در آغاز سال ۲۰۱۴ تا ۲۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رشد سالیانه ۲۵٪ داشته باشد. در شاخص بهبود راندمان مصرف نیز از سال ۲۰۱۶ به بعد، میزان مصرف انرژی لامپ‌های LED به حدود ۱۰ درصد میزان مصرف لامپ‌های رشته‌ای رسیده است.

LED مخفف کلمات Light emitting diode است که معنای دیود ساطع‌کننده نور را می‌دهد. دیودهای ساطع‌کننده نور در واقع جزء خانواده دیودها هستند که زیرگروه نیمه هادی‌ها به‌شمار می‌آیند. خاصیتی که LED‌ها را از سایر نیمه‌هادی‌ها متمایز می‌کند این است که با گذر جریان الکتریکی از آن‌ها مقداری انرژی به صورت نور از آن‌ها ساطع

می‌شود

 

کارشناسان معتقدند که لامپ‌های معمولی یا همان لامپ‌های رشته‌ای یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش مصرف انرژی و در نتیجه افزایش حجم تولید گازهای گلخانه‌ای در جهان می‌باشند؛ بنابراین بسیاری از کشورها، برنامه چند ساله‌ای را برای جایگزینی مدل‌های دیگر لامپ به جای لامپ‌های رشته‌ای تدوین کرده‌اند تا شاید بتوانند در دراز مدت استفاده از لامپ‌های رشته ای و به تبع آن حرارت زمین را کاهش دهند. به همین دلیل استفاده از لامپ‌های کم مصرف، فلورسنت و… مرسوم شد و برخی کشورها مردم را ملزم به استفاده از این لامپ‌ها کرده‌اند. البته ذکر این نکته لازم است که استفاده از لامپ‌های LED در تولید تلویزیون محدودیت‌هایی دارد که یکی از آن‌ها محدودیت استفاده از این تکنولوژی در سایزهای پایین است.

  • لامپ ال ای دی